【GRE数学】代数文字题型典型题目及答案(三)

2011-05-20 19:22:56 GRE数学

  考生如果觉得复习gre数学考试比较难不妨从这些题目练习开始,每篇都是按照分类给大家列举了一些典型题目,本篇主要是针对gre数学考试算术方面的典型题目及答案。下面是21-30题。

  21. The sum of n different positive integers is less than 100. What is the greatest possible value of n?

  A.10

  B.11

  C.12

  D.13

  E.14

  答案:D

  22.If p is a prime number greater than 11, and p is the sum of the two prime numbers x and y, then x could be which of the following?

  A.2

  B.5

  C.7

  D.9

  E.13

  答案:A

  23.Of the positive integers that are multiples of 30 and are less than or equal to 360, what fraction are multiples of 12?

  A.1/6

  B.1/5

  C.1/3

  D.2/5

  E.1/2

  答案:E

  24.If x, y and z are consecutive integers and x

  (1). xyz is even.

  (2). x+y+z is even.

  (3).(x+y)(y+z) is odd.

  A. None

  B.(1) only

  C.(2) only

  D.(1)and(3)only

  E. (1),(2)and(3)

  答案:D

  25.The product of two consecutive positive integers cannot be

  A. a prime number

  B. divisible by 11

  C. a multiple of 13

  D. an even number less than 10

  E. a number having 4 as its units digit.

  答案:E

  26.When a certain number is divided by 7, the remainder is 0. If the remainder is not 0 when the number is divided by 14, then the remainder must be

  A.1

  B.2

  C.4

  D.6

  E.7

  答案:E

  27.How many of the positive integers less than 25 are 2 less than an integer multiple of 4?

  A.2

  B.3

  C.4

  D.5

  E.6

  答案:E

  28. If y is the average (arithmetic mean) of n consecutive positive integers, n>1,what is the sum of the greatest and least of these integers?

  A. 2y

  B. ny

  C. y/2

  D. y/n

  E.2n/y

  答案:A

  29.A positive integer with exactly two different divisors greater than 1 must be

  A. a prime

  B. an even integer

  C. a multiple of 3

  D. the square of a prime

  E. the square of an odd integer

  答案:D

  30.What is the least prime number greater than 83?

  A.85

  B.87

  C.88

  D.89

  E.91

  答案:D

  每到题目都是关于gre数学考试的典型题目,考生可以根据题目来复习知识点,这样更有针对性。

展开更多 50%)
分享

热门关注

GRE考试中数学词汇有哪些

GRE考试

GRE数学怎么复习

GRE考试

2017年8月25日GRE数学预测习题

GRE数学习题

2017年GRE数学模拟练习题二

GRE数学模拟练习题

2017年GRE数学模拟练习题一

GRE数学模拟练习题

2017年GRE数学三大主要题型解析

GRE数学备考指导

GRE数学三大疑难题型实例解析

GRE数学难点

GRE数学三大题型解题思路介绍

GRE数学解题思路

2016年GRE数学常见题型及做题思路

GRE数学常见题型

2017GRE数学备考代数词汇复习笔记

GRE数学代数词汇复习

热门问答