【GRE数学】关于几何的重点试题(一)

2011-05-23 GRE数学

  考生如果觉得复习gre数学考试比较难不妨从这些题目练习开始,每篇都是按照分类给大家列举了一些典型题目,本篇主要是针对gre数学考试几何题型方面的典型题目及答案。

  1. If the areas of three of the faces of a rectangular solid are 6,10 and 15, what is the volume of the solid?

  A.30

  B.90

  C.150

  D.300

  E.450

  答案:A

  2.△RST lies in the XY-plane and points R and T have (x, y) coordinates (0,0) and (6,0), respectively. The area of △RST is 12.

gre数学考试重点试题

  The x-coordinate of R

  The y-coordinate of S

  答案:D

  3.What is the maximum number of nonover-lapping regions into which 3 lines can divide the interior of a circle?

  A.4

  B.6

  C.7

  D.8

  E.9

  答案:C

  4.The rectangular rug shown in the figure above has a floral border 1 foot wide on all sides. What is the area, in square feet, of that portion of the rug that excludes the border?

gre数学考试重点试题

  A.28

  B.40

  C.45

  D.48

  E.53

  答案:A

  5. The diagram represents a rectangular garden. The shaded regions are planted in flowers, and the unshaded region is a walk 2 feet wide. All angles are right angles.

gre数学考试重点试题

  The sum of the areas of the shaded regions

  2,800 square feet

  答案:D

  6.What are the coordinates of point B in the xy-plane above?

  A.(6,12)

  B.(6,28)

  C.(8,20)

  D.(12,20)

  E.(14,28)

  答案:B

  7.If 9 trees are originally planted in a circular pattern as shown above, what is the least number of trees that must be transplanted so that the 9 trees will be in 2 straight rows?

gre数学考试重点试题

  A.4

  B.5

  C.6

  D.7

  E.8

  答案:B

  8.If the sum of the measures of two angles is 180o,each angle is a supplement of the other, whereas, if the sum of their measures is 90o, each is a complement of the other.

  The measure of an angle with a supplement that measures 130o

  The measure of an angle with a supplement that measures 40o

  答案:C

  9.If a solid pyramid has 4 vertices and 4 faces, how many edges does the pyramid have?

  A.2

  B.3

  C.4

  D.6

  E.8

  答案:D

  10.A rectangular floor with an area of 12 square meters is drawn to scale with 2 centimeters representing 1 meter.

  The area of the scale drawing of the floor

  24 square centimeters

  答案:A

  每到题目都是关于gre数学考试的典型题目,考生可以根据题目来复习知识点,这样更有针对性。

相关阅读

编辑推荐